Υλικά
- 1 χαλλούμι 200 γρ. (τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
- 100 γρ. αναρή αλμυρή (τριμμένη σε χοντρό τρίφτη)
- 1/2 φλ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
- 5 μέτριες πατάτες (τριμμένες σε χοντρό τρίφτη)
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μέλι, σιρόπι αγαύης ή maple syrup για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χαλλούμι με την αναρή, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Σε μέτριο τηγάνι, βάζετε το μισό ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
Στρώνετε στον πάτο του το 1/4 από την ποσότητα των τριμμένων πατατών και τις αφήνετε να ψηθούν καλά μέχρι να ροδίσουν. Πάνω από αυτές, βάζετε τη μισή ποσότητα τυριών και πάνω από αυτά ακόμα 1/4 από τις τριμμένες πατάτες. Πολύ προσεκτικά, γυρίζετε τις ψημένες πατάτες με τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ψηθεί και το υπόλοιπο 1/4 από τις πατάτες που βάλατε.
Αφήνετε να ξεροψηθούν και τις αφαιρείτε από το τηγάνι.
Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι θα φτιάξετε 2 μέτριες στρογγυλές πίτες.
Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε αμέσως, μιας και είναι νοστιμότερες ενόσω είναι ακόμη ζεστές.
Αν θέλετε, γαρνίρετε με μια από τις πιο πάνω γλυκές επιλογές.
*Η συνταγή είναι της Λουϊζας Ζεμπύλα Ραφαήλ και ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις «Χρυσές Συνταγές» και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».
