Ρυζοκροκέτες με χαλλούμι

  1. Home
  2. »
  3. Συνταγές
  4. »
  5. Ρυζοκροκέτες με χαλλούμι

Υλικά

  • 1 ολόκληρο χαλλούμι περίπου 250 γρ. (χοντροτριμμένο) 
  • 1 καρότο μεγάλο (τριμμένο) 
  • 1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. φρυγανιά αλεσμένη (γαλέτα)
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 4 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε το ρύζι για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.

Μουλιάζετε τα μανιτάρια στο κρασί για 15 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. 

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καρότα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν καλά. Σβήνετε με το κρασί που μουλιάσατε τα μανιτάρια. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε το μείγμα να σιγοψηθεί για ακόμα μισή ώρα. Το στραγγίζετε από τα περιττά υγρά και τα ενώνετε με το ρύζι, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το χαλλούμι και τα αυγά. Ανακατεύετε και πάλι πολύ καλά. 

Παίρνετε από το μείγμα μία περίπου κουταλιά της σούπας και φτιάχνετε κροκέτες σε σχήμα της αρεσκείας σας. Τις περνάτε πρώτα από το αλεύρι και μετά στη γαλέτα.

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Τις σερβίρετε κατά προτίμηση ενόσω είναι ακόμη ζεστές.

*Η συνταγή είναι της Λουϊζας Ζεμπύλα Ραφαήλ και ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις «Χρυσές Συνταγές» και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Κύλιση στην κορυφή