Υλικά
- 150 γρ. χαλλούμι (τριμμένο σε ψιλό τρίφτη)
- 7-8 φέτες μπέικον (κομμένες μέτρια)
- 6 μέτριες πατάτες με το φύλλο τους
- 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. Νερό
Λίγο θαλασσινό αλάτι
Λίγο θυμάρι
Λίγη ρίγανη
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.
Κόβετε από τις πατάτες μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος τους (για να κάθονται καλά).
Μετά τις κόβετε κατά μήκος, όχι μέχρι κάτω, προσεκτικά για να μην μοιράζονται και να μένουν σωστές.
Βάζετε ανάμεσα στα κομμένα κομμάτια από ένα κομμάτι μπέικον. Τις τοποθετείτε στο πυρέξ, προσθέτετε το νερό, το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, το θυμάρι και τη ρίγανη. Τις ψήνετε για περίπου μία ώρα. Ανοίγετε τον φούρνο και μοιράζετε ανάμεσα στα κομμένα κομμάτια το τριμμένο χαλλούμι.
Ψήνετε για ακόμα μισή ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά.
*Η συνταγή είναι της Λουϊζας Ζεμπύλα Ραφαήλ και ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις «Χρυσές Συνταγές» και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».
