Υλικά
- 1 χαλλούμι (250 γρ., κομμένο σε λεπτές προς μέτριες φέτες)
- 3 αυγά (βρασμένα πολύ καλά)
- 3 κ.σ. έτοιμο πέστο (ή σπιτικό)
- 2 ντομάτες (μεγάλες και σφιχτές)
- 2 μέτριες πατάτες (βρασμένες καλά)
- 1/2 φλ. ξηρός δυόσμος
- 8-10 ντοματίνια κομμένα
- 10 φέτες από ψωμί μπαγκέτα ή τζιαπάτα (σε όλους τους φούρνους)
Εκτέλεση
Κόβετε τα αυγά και τις πατάτες σε λεπτές προς μέτριες φέτες.
Βάζετε, εάν θέλετε, τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα για να ζεσταθούν λίγο. Αν δεν θέλετε, τις απολαμβάνετε όπως είναι φρέσκες από τον φούρνο.
Τέλος, ψήνετε τις φέτες από το χαλλούμι στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, ή ακόμα αν θέλετε το τηγανίζετε. Δεν θέλετε να γίνει ξηρό.
Συναρμολογείτε τα «τάπας», αλείφοντας τη βάση κάθε φέτας με λίγο πέστο, πάνω από αυτό βάζετε μία φέτα χαλλούμι, συνεχίζετε με την πατάτα, προσθέτετε ακόμα λίγο πέστο και στο τέλος το αυγό.
Γαρνίρετε με κομμένα ντοματίνια και λίγο ξηρό δυόσμο.
Σερβίρετε αμέσως και ενόσω είναι ακόμη ζεστό το ψωμάκι και το χαλλούμι.
*Η συνταγή είναι της Λουϊζας Ζεμπύλα Ραφαήλ και ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις «Χρυσές Συνταγές» και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».
